Kisvakond csoportosok ismerkedése a hentes szakmával
Húsfeldolgozási eljárások és termékek a fókuszban
A Kisvakond csoport gyermekei Havasi László vállalkozó segítségével, ismerkedtek meg a hentes szakmával. Busszal Kecskédre látogatottak a hentesüzletbe és a műhelybe, ahol élményekben gazdag délelőtt várta a gyermekeket. A kirándulás során a gyermekek sok új ismerettel gazdagodhattak saját tapasztalatszerzésük során. Lelkesen fedezték fel a hentes műhely rejtélyeit, érdeklődően figyelték a nagy gépek működését. Megfigyelték a kolbász, pörc, hurka, tepertő és egyéb finomságok elkészítési módját, s egy-egy könnyebb munkafolyamatban segédkezhettek. Izgatottan figyelték, hogy a hentes a fél disznó húsát hogyan darabolja fel, készíti el konyhakészre. A végén pedig megvendégelték a csoportot sok-sok finom „disznóságokkal”, saját készítésű szalámikkal, virslivel és teával.