Brunszvik Teréz Óvoda

Legát Csabáné

Legát Csabáné

vezető- helyettes

Nyitvatartásunk:

Óvodánk hétköznaponként 5:00-tól 17:00-ig tart nyitva.
  A Brunszvik Teréz Óvoda

Oroszlány legnagyobb, tíz csoportos óvodája vagyunk. Esztétikus, hangulatos, légkondicionálóval felszerelt csoportszobákkal, tornaszobával rendelkezünk. Nagy udvarunkon csúszdák, homokozók, hinták várják a gyerekeket. Lehetőség van a lisztérzékeny, tejérzékeny gyermekek étkeztetésére, saját főzőkonyhával, képzett szakácsnővel. 
Szeptembertől három kiscsoportunkba és egy vegyes csoportunkba várjuk a beiratkozó kispajtásokat. Valamennyi csoportban két szakképzett óvodapedagógus, egy dajka biztosítja a nyugodt, szeretetteljes körülményeket a kicsiknek. Az óvónők munkáját pedagógiai asszisztensek, pszichológus, fejlesztő pedagógusok segítik. Pedagógiai programunkban és a gyermekek napi tevékenységében kiemelt szerepet foglal el a játék. A játékba ágyazottan, rugalmas napirenddel szervezzük az életkoruknak megfelelő mindennapi tevékenységeket és biztosítjuk a cselekvő ismeretszerzés lehetőségét. Nevelőmunkánk eredményességének alapvető feltétele a szülőkkel való hatékony együttműködés. Célunk, hogy a szülők és a pedagógusok között egy egymást tisztelő, segítő kapcsolat alakuljon ki, a gyermekek fejlődése érdekében. Törekszünk arra, hogy óvodánk az a hely legyen, ahol minden a gyermekekért, a gyermekek érdekében történik.
Óvodánkban jelen van az integrált nevelés, hangsúlyt fektetünk a felzárkóztatásra, tehetséggondozásra, külsős szakemberekkel helyben megoldódik a fejlesztések nagy része (SNI gyermekek fejlesztése). 
Óvónőink a játékeszközök variálásával új eszközök készítésével, séták, közös programok szervezésével meghatározó, ösztönző élményeket igyekeznek nyújtani számukra. Bábjátékkal és énekkel, hangszeres játékkal színesítik az ünnepeket. Óvodánk jól felszerelt. Alapítványunk és sikeres pályázataink jóvoltából folyamatosan pótoljuk, cseréljük, bővítjük eszközeinket és szervezünk programokat a gyermekek számára.
Csoportjaink
Virág

Virág

Óvónők: Bokovicsné Farnadi Mónika; Molnár Imréné;
Dajka: Pap- Fehér Mónika
Csibe

Csibe

Óvónők: Aszalós Ildikó; Jánokiné Gráczia Magdolna
Dajka: Lencse Krisztina
Maci

Maci

Óvónők: Stamler Edina; Szabadosné Burai Brigitta
Dajka: Sándorné Vaszkó Izabella
Katica

Katica

Óvónők: Legát Csabáné; Vasiné Hroncz Amália
Dajka: Papné Kovács Bernadett
Lepke

Lepke

Óvónők: Bódiné Huber Gyöngyi; Taupertné Barabás Terézia
Dajka: Pándi Istvánné
Cica

Cica

Óvónők: Wéberné Jakobi Erzsébet; Benitsch Andrea
Dajka: Bérces Emília
Fáni

Fáni

Óvónők: Figura Rita; Gráczia Gyöngyi
Dajka: Maczalák Mária
Süni

Süni

Óvónők: Bere Lajosné; Szűcs-Szabó Tímea
Dajka: Balassa Bálintné
Kisvakond

Kisvakond

Óvónők: Pechmann-Péter Beatrix; Kapitány Fruzsina
Dajka: Nádasi Ferencné
Nyuszi

Nyuszi

Óvónők: Blaschekné Haász Csilla; Chlebda Tamásné
Dajka: Sándor Tiborné
Pedagógiai Asszisztenseink:
  • Borok Mónika
  • Karácsonyné Izsó Ildikó
  • Pfisztererné Molnár Zsuzsanna